Met de huidige energieprijzen en vanuit het oogpunt van milieu is energieneutraal ondernemen inmiddels een aantrekkelijk perspectief. Daarom organiseert Recreatieschap Drenthe samen met Marketing Drenthe en de Provincie Drenthe op maandagmiddag 30 januari een bijeenkomst over dit onderwerp voor ondernemers in de vrijetijdssector. De bijeenkomst is in De Bonte Wever in Assen en begint om 14.45 uur.

Op de bijeenkomst delen twee ondernemers hun ervaringen hoe zij richting nul gaan op hun meter. Een expert laat zien welke praktische stappen je als ondernemer kan zetten. Tot slot geven adviseurs een overzicht in subsidieregelingen en leningen die ondernemers kunnen helpen om te investeren in energiezuinig ondernemen.

Programma
14.45: Inloop
15.00: Opening
15.05: Inge Dijkinga, Dwingelderheem, vertelt over haar groene en duurzame vergaderlocatie.
15.20: Reinder Oosting, duurzaamheidsadviseur recreatie en MKB, wat zijn slimme stappen om te zetten.
15.40: Harald Zegeren, Ik Ben Drents Ondernemer, wijst je de weg naar advies, regelingen en financiering om te verduurzamen.
15.55: Maarten Bunnik, Energiefonds Drenthe, informeert je over de gunstige voorwaarden bij het lenen voor de energietransitie binnen jouw bedrijf.
16:10: David Wassenaar, De Oosterweide, vertelt over zijn energieneutrale groepsaccommodatie en camping.
16:30 -17.30 uur: Afsluiting + borrel

De bijeenkomst is gericht op ondernemers in de vrijetijdssector. Andere betrokkenen bij de sector zijn ook van harte welkom. Aanmelden kan hier.

 

 foto bijeenkomst 30 januari

 
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.