Recreatiesociëteit donderdag 5 maart 2020

 Thema: Eikenprocessierups een plaag voor toeristen?

Tijd en locatie: 15.00 uur, Roompot Vakantiepark Landgoed 't Wildryck, Groningerweg 13, 7981 LA Diever

Direct aanmelden


Eikenprocessierups

De eerste Recreatiesociëteit van 2020 komt eraan. En wel op donderdag 5 maart a.s.

Afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de eikenprocessierups (EPR) veel problemen in Drenthe veroorzaakt. De aantallen rupsen stijgen helaas explosief. EPR geeft klachten als jeuk en huiduitslag. Juist de recreatieve-toeristische sector kan hier veel last van hebben. Het is in Drenthe, met veel eikenbomen, een onmogelijke opgave tot volledige beheersing van de EPR overlast te komen. Wel is vaak veel overlast te voorkomen door de juiste maatregelen te nemen.

Roel Timmerman B.V. uit Dieverbrug heeft veel ervaring met preventief biologisch bestrijden en met het verwijderen van nesten door ze weg te zuigen. Boermarke Wapserveen heeft een meerjarig project uitgevoerd om via natuurlijke bestrijding tot een effectieve beheersing te komen. Beide organisaties zijn deze middag aanwezig om u, in een gezamenlijke presentatie, concrete handvatten aan te reiken. om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

proefkolonie

huis van weldadigheid

Programma

15.00 uur Inloop met koffie/thee.
15.30 uur Presentatie.
16.30 uur Afsluitende borrel.
17.30 uur Einde.

Kosten

Als lid van de Recreatiesociëteit heeft u gratis toegang tot de bijeenkomst.*  Het is natuurlijk ook mogelijk deze bijeenkomst bij te wonen zonder lid te zijn.

De kosten voor het bijwonen van een losse bijeenkomst zijn: € 25,00 p.p. excl. btw.

Aanmelden

Aanmelden sociëteit 5 maart 2020

* Ook als u lid bent, wordt uw aanmelding op prijs gesteld.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.