Stimuleringsfonds voor Recreatie en Toerisme

Elk jaar ontvangt het Recreatieschap een financiële bijdrage van de Drentse gemeenten en de gemeente Ooststellingwerf. Deze bijdragen bestaan per gemeente uit een vast bedrag en een variabele component. De variabele component is gebaseerd op het aantal toeristische overnachtingen in een gemeente. Tezamen vormen deze bijdragen het stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme. Met dit fonds financieren wij onze eigen recreatief-toeristische projecten. Maar ook de recreatief-toeristische projecten van gemeenten of andere partijen binnen de recreatief-toeristische sector.

Doel van het fonds

De vrijetijdssector is een dynamische sector met snel veranderende omstandigheden en wensen vanuit de markt. Om in te kunnen spelen op de wensen van de hedendaagse gast, hebben de Drentse gemeenten steeds meer behoefte aan een flexibel, financieel speelveld waarmee zij snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de recreatief-toeristische sector. Het stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme maakt dit mogelijk doordat wij hiermee snel en efficiënt financiële middelen beschikbaar kunnen stellen.

Effectief

Met ons stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme hebben wij menig recreatief-toeristisch project sluitend kunnen maken waarvan de financiële middelen anders ontoereikend waren. Ook generen wij andere subsidiegelden waarmee we samen met een financiële bijdrage uit ons fonds, nieuwe projecten kunnen financieren.

Projectmultiplier

De afgelopen 5 jaar ontvingen we € 1.188.301,- aan fondsgeld van de gemeenten. Daarmee is € 12.000.000,- aan projecten gerealiseerd. Met een multiplier van 10 een fantastisch resultaat dus!

Bekijk meer resultaten

groei realiseren

Voorwaarden

Het Recreatieschap Drenthe toetst een aanvraag voor een financiële bijdrage uit ons fonds voor recreatie en toerisme aan een aantal voorwaarden. Deze zijn onder andere:

  • het project dient een bovenlokaal karakter te hebben;
  • het project geeft een impuls aan de vrijetijdssector in Drenthe en/of Ooststellingwerf. Het betreft hier een afweging of door het project een versterking van de concurrentiepositie van het recreatief-toeristisch bedrijfsleven in dat deel van Drenthe plaatsvindt en/of de recreatief-toeristische positie in het algemeen wordt versterkt;
  • het project draagt bij aan de door het Recreatieschap Drenthe te ontwikkelen activiteiten en de realisatie en/of ontwikkeling van projecten;
  • het project dient qua omvang binnen de mogelijkheden van het fonds te passen.

Participatie in actuele projecten:

 

De Boomhut Battle

De Boomhut Battle

Het programma De Boomhut Battle is een mooi voorbeeld van hoe samenwerking tussen ondernemers en overheden Drenthe op de kaart zet.

Lees verder
Boomhut XXL

Boomhut XXL

Met het televisieprogramma Boomhut XXL wordt Drenthe voor het voetlicht gebracht voor een breed, landelijk publiek.

Lees verder
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.