Terug naar Fonds

Realisatie streekpad 'Het Stellingenpad'

Stichting Vrijstaat de Stellingen gaat samen met vele vrijwilligers, ondernemers, gemeenten en organisaties de komende twee jaar het nieuwe LAW/Streekpad 'het Stellingenpad' realiseren. De aanleiding voor het idee van het Stellingenpad is gelegen in het 500-jarig bestaan van de twee gemeenten Oost- en Weststellingwerf.

Het streven is dat najaar/eind 2021 de ‘opening’ van het Stellingenpad een feit is. De route komt dan ook beschikbaar op Drenthe.nl.

Recreatieschap Drenthe verleent vanuit het Stimuleringsfonds voor recreatie en toerisme een bijdrage aan realisatie van het Stellingenpad.


De route loopt ruwweg van Appelscha door het Drents-Friese Wold via Wilhelminaoord naar Steenwijk, vervolgens via Wanneperveen naar Vollenhove, Blokzijl, Ossenzijl, Paasloo, De Blesse, De Hoeve, Zandhuizen, Oldeberkoop, Delleboersterheide, Makkinga, Oosterwolde, Blauwe Bos, Stroomdal van de Slokkert via Fochtelooërveen en Ravenswoud terug naar Appelscha. Vooral in het zuidelijke deel van de route wordt gebruik gemaakt van al bestaande routes die aan elkaar gekoppeld worden. Het Stellingenpad wordt 223 kilometer lang en zal uit 9 tot 10 etappes gaan bestaan.

Foto Stellingenpad

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.