Coronavirus

Het Coronavirus levert veel vragen op. De horeca en de recreatief-toeristische sector worden helaas hard getroffen. Op deze pagina vindt u informatie en tips die van belang (kunnen) zijn voor horeca- en recreatieondernemers in Drenthe en Ooststellingwerf.

Laatste nieuws


Mogen recreatiebedrijven open blijven/veelgestelde vragen?

Lees hier meer informatie.

Nieuws vanuit de veiligheidregio

Meer informatie vanuit uw gemeente

Wij adviseren u vooral ook contact op te nemen met uw accountmanager van uw gemeente!

10 maatregelen van Drentse gemeenten om ondernemers te steunen.

Lees hier het persbericht

Download hier de factsheet

Een aantal nuttige websites met informatie voor ondernemers


Uitstel aflossing op banklening wellicht mogelijk

Ondernemingen met maximale bankfinanciering tot 2,5 miljoen euro, kunnen een halfjaar uitstel van aflossing op leningen krijgen. De grootste banken van Nederland namelijk ING, Rabobank, ABN Amro, ING, de Volksbank (o.a. SNS/ASN) en Triodos hebben besloten het MKB tegemoet te komen. Om in aanmerking te komen moeten de ondernemingen wel in de kern wel vitaal zijn.

Neem voor het uitstel contact op met je eigen accountmanager bij de bank, of dien het verzoek in via:

Uitstel betaling pensioenpremie

Het Pensioenfonds Recreatie (verblijfsrecreatie en zwembaden) besloten om uitstel tot betaling van pensioenpremie te verlenen tot juni. Meer info volgt z.s.m. op hun eigen website.

Extra financieringsmogelijkheden

Borgstelling via MKB-krediet

Via de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB-C) kunt u onder gunstige voorwaarden geld lenen bij uw bank.  De overheid staat via deze regeling borg voor 75% van het geleende bedrag. De regeling geldt voor kredieten tot €1,5 mln. Meer info.

Garantie Ondernemersfinanciering

Met de Garantie Ondernemersfinanciering-regeling (GO) geeft de overheid 50% garantie op bankleningen en bankgaranties voor financieringen vanaf 1,5 miljoen euro (maximaal 150 miljoen). Meer info.

Publicatiematerialen

Hier vind je gratis posters om je gasten te informeren.

Nieuwsbrief voor ondernemers vanuit accountantskantoor

Hier vind je actuele informatie vanuit het accountantskantoor UNP voor ondernemers:

Verzoek uitstel tot betaling belasting

Download hier u voorbeeldbrief.

Brandbrief vanuit sector naar staatssecretaris Mona Keijzer

Gastvrij Nederland (Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd) heeft een brandbrief gestuurd naar staatssecretaris Mona Keijzer. In deze brief doet zij een dringend beroep op het kabinet spoedig het pakket liquiditeitsverruimende maatregelen uit te breiden en toepasbaar te maken voor ondernemers in de vrijetijdssector. Het persbericht vindt u hier.


Informeer uw gasten via Drenthe.nl

Gaat uw evenement (voorlopig) niet door? Het is mogelijk in de database van drenthe.nl uw evenement op ‘geannuleerd’ te zetten. Dit doet u door in te loggen in de database, op het evenement te klikken en bij ‘kenmerken’ voor ‘geannuleerd’ te kiezen. Vergeet niet om uw wijziging op te slaan! Daarnaast kunt u bij de locatiegegevens natuurlijk ook extra informatie geven.
 

 

Foto afscheid Jan Zwiers 23 jan 2020

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.