Voordelige workshops voor Horeca & Recreatie!

Zijn er van die onderwerpen die steeds uw aandacht vragen? Hoe ziet de toekomst van mijn bedrijf eruit? Hoe ga ik mijn nieuwe investeringsplannen financieren? Hoe krijg ik gastvrijheid nog beter tussen de oren van mijn medewerkers? Of: hoe kan ik nog beter mijn doelgroepen bereiken? Ga dan nu met deze voordelige workshops aan de slag!

 

De workshops

1. Strategische keuzes maken

De wereld om ons heen verandert snel. Voor u het weet bent u als ondernemer ingehaald door een nieuwkomer op de markt. Gasten vormen geen vaste groep meer en stappen makkelijk over naar een andere aanbieder. Het is niet alleen van belang om na te denken over de huidige identiteit van uw bedrijf, maar juist ook over de toekomst! Waar wilt u naartoe? Past dit bij de huidige wensen vanuit de markt? 

We gaan een sectoranalyse maken en kijken naar kansen en bedreigingen. Individueel kunt u dit vertalen naar strategische opties voor uw eigen bedrijf, zodat u vervolgens kunt uitwerken hoe u uw concrete doelen kunt bereiken. 

 

Trainer: Paul Wijers – ReCreaCoach

Duur van de workshop: twee dagdelen van 3 uur per dagdeel

Data: 31 oktober en 7 november 2017 van 09.00 tot 12.00 uur

Kosten: € 244,00 € 146,00 per dagdeel per deelnemer 

 

 

2. Verder met financieren

Als ondernemer zult u constant op zoek zijn naar mogelijkheden om uw onderneming verder te ontwikkelen. Steeds vaker zal er een investeringsplan nodig zijn om tot een ‘stapeling’ van verschillende vormen van financiering te komen, omdat de kans steeds kleiner wordt dat de bank de volledige financiering beschikbaar zal stellen. 

Om tot een optimale ‘stapeling’ van de verschillende vormen van financiering te komen is het goed om te weten welke partijen het beste passen bij uw investeringsplannen, bij u en uw onderneming, niet slechts op dit moment maar ook op lange termijn. In de training zullen de diverse mogelijkheden van financiering besproken worden.

 

First Time Right

U krijgt vaak maar één kans om uw ondernemingsplan te presenteren bij de diverse partijen die een deel van de benodigde financiering uit uw investeringsplan beschikbaar kunnen stellen. In de training zal toegelicht worden welke specifieke aspecten het verschil kunnen maken tussen wel of geen financiering.

 

Trainer: Mark Klein Breteler– Countus accountants + adviseurs

Duur van de workshop: een dagdeel van 3 uur 

Datum: Najaar 2017, datum volgt binnenkort

Kosten: € 244,00 € 146,00 per dagdeel per deelnemer 

 

 

3. Gastvrijheid 2.0 

Uitleggen wat gastvrijheid is hoeft nagenoeg nergens meer. En u heeft vast uw medewerkers zelf al geleerd dat ze uw gasten moeten begroeten, uw gasten aan moeten kijken tijdens het opnemen van de bestelling en meer van zulke ‘logische gastvrije vaardigheden’. Dat gastvrijheid voor elke ondernemer belangrijk is, is helder. Het besef is er wel, maar zit gastvrijheid al in de genen? Doen je medewerkers niet alleen gastvrij, maar denken ze ook gastvrij? Daarover gaat deze training: gastvrijheid blijvend implementeren in de organisatie. Als ondernemer bent u de motor van de gastvrijheid in uw organisatie. Op vaardigheden niveau doet goed voorbeeld goed volgen en op denkniveau moet u de gastvrije kaders stellen. Dan komt er ineens meer bij gastvrijheid kijken en belanden we op het niveau van

strategie met raakvlakken op het gebied van medewerkerstevredenheid, marketing, operatie en financiën.

 

Trainer: Viola Mulder van Voilà

Duur van de workshop: een dagdeel van 3 uur 

Datum: 4 oktober 2017 van 09.00 tot 12.00 uur

Kosten: € 244,00 € 146,00 per dagdeel per deelnemer 

 

 

4. Doelgroep Marketing

Hoe beter u de juiste doelgroep(en) aan weet te spreken, hoe groter de kans op succes. Hoe kunt u verschillende doelgroepen onderscheiden? Wat zijn hun kenmerken en waar zijn ze gevoelig voor? Welke doelgroepen passen het beste bij uw bedrijf en/of zou u het liefste aan willen trekken? En als u dat weet, wat betekent dat dan voor uw organisatie, uw aanbod en uw promotie? 

 

Trainer: Sylvia Jansen – Marketing Hulp MKB of Paul Wijers – ReCreaCoach

Duur van de workshop: één dagdeel (3 uur)

Datum: volgt

Kosten: € 244,00 € 146,00 per dagdeel per deelnemer 

 

5. Operationele Marketing

Als u weet waar u als bedrijf goed in bent, wie u aan wilt spreken en wat u wilt bereiken, is het goed dit te vertalen naar een operationele marketingplan. Hierin bepaalt u op welk moment, via welk kanaal en met welke boodschap u aan wie gaat communiceren. Tijdens de training maakt u een begin met uw eigen operationele marketingplan, waardoor u een goed overzicht krijgt van wat u het komende jaar gaat doen aan marketing, hoeveel geld u hieraan uit gaat geven etc. Hierdoor kunt u acties langer van te voren plannen, houdt u overzicht op de kosten en is het effect optimaal.

 

Trainer: Sylvia Jansen – Marketing Hulp MKB

Duur van de workshop: twee dagdelen van 3 uur per dagdeel

Data: 13 november en 27 november 2017 van 09.00 tot 12.00 uur

Kosten: € 244,00 € 146,00 per dagdeel per deelnemer 

 

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan een of meerdere van deze workshops? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. deelname workshop.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding en een factuur.

Kort voor de workshop ontvangt u van de trainer aanvullende informatie over de workshop, het programma en de locatie.

 

Informatie en voorwaarden

1. Normaal kosten onderstaande workshops van 3 uur € 244,00 (excl. Btw) per deelnemer. Door een subsidie van “Provincie Drenthe”, betaalt u voor onderstaande workshops slechts € 146,- (excl. Btw) per deelnemer.

2. U heeft als deelnemer geen administratieve rompslomp. U hoeft zich alleen aan te melden voor de workshops.

3. Alléén ondernemers kunnen deelnemen aan deze trainingen (geen medewerkers).

4. Uw bedrijf is actief in de sector horeca of recreatie  en is gevestigd in Drenthe.

5. De workshops vinden doorgang bij minimaal 6 deelnemers; er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 8 – 10 deelnemers. Zijn er meer aanmeldingen dan zal er in overleg een extra datum worden geprikt.

6. De workshops vinden zo veel mogelijk plaats op het bedrijf van een van de deelnemers. Locaties van de workshops worden dus later bekend gemaakt.

 

Dit aanbod van workshops is voortgekomen uit een samenwerking van:

• Countus accountants en adviseurs

• Streekconsulent Paul Wijers

• Voilà

• Marketing Hulp MKB 

 

 

en wordt mede mogelijk gemaakt door SNN, Recreatieschap Drenthe en Provincie Drenthe 

 

Ga naar boven
Copyright 2017 Recreatieschap Drenthe