Projecten van Recreatieschap Drenthe

Op verzoek van de gemeenten initiëren, stimuleren en/of administreren we projecten die tot doel hebben om de recreatieve sector in Drenthe te versterken. Tevens kunnen we door de inzet van ons Stimuleringsfonds een financiële en actieve rol spelen.

Alle projecten waar we als Recreatieschap op enige wijze bij betrokken zijn hebben een stevige relatie met recreatie- en toerisme. Bijvoorbeeld het ontwikkelen en onderhouden van fiets-, mtb-, wandel- en hippische netwerken alsook themaroutes, alles zowel fysiek met bebording als digitaal (zie ook: Routebureau). Ook projecten ter bevordering van de ‘slagkracht’ van de sector zoals Vitale Vakantieparken en het Recreatie Expert Team zijn onderdeel van ons portfolio.

Actuele projecten:

Vitale Vakantieparken Drenthe

Vitale Vakantieparken Drenthe

Provincie Drenthe, de Drentse gemeenten, RECRON en het Recreatieschap Drenthe ondersteunen vakantieparken en campings met excelleren of transformeren.

Lees verder
Water- en natuur beleving De Hunze

Water- en natuur beleving De Hunze

Het opstellen van een ambitiedocument en uitvoeringsprogramma betreffende water- en natuurbeleving op en rond De Hunze.

Lees verder
Wandelknooppunten netwerken

Wandelknooppunten netwerken

Met de aanleg van het wandelnetwerk, spelen we in op de behoefte van wandelaars om zelf op maat routes uit te stippelen.

Lees verder
Recreatie Expert Team

Recreatie Expert Team

Het Recreatie Expert Team geeft recreatie en (verblijfs)horeca bedrijfsadviezen op maat die leiden tot een (kwaliteits)impuls voor het bedrijf én de recreatieve sector in Drenthe.

Lees verder
Update fietsknooppuntennetwerk

Update fietsknooppuntennetwerk

Met de update van het fietsknooppuntennetwerk generen we meer economische spin-off uit het fietstoerisme. Ook worden onze recreanten en toeristen weer langs de mooiste plekken in Drenthe geleid.

Lees verder
Hippisch Toerisme

Hippisch Toerisme

Men- en ruiterroutes ontwikkelen en bestaande routes op een kwalitatief aanvaardbaar basisniveau brengen.

Lees verder
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.