Alle projecten

Hippisch Toerisme

Doel

Met het project Hippisch Toerisme brengen wij de men- en ruiterroutes in de drukst bezochte gebieden van Drenthe weer op een kwalitatief aanvaardbaar basisniveau. Daarnaast regelen we het onderhoud en beheer via gebruikersgroepen bestaande uit menners en ruiters. Ook betrekken we ondernemers en manegebedrijven bij de sector en willen we hen meer benutten als startplaatsen en rustpunten.

hippisch toerisme

Aanleiding

Drenthe is de provincie van de eersterangs buitenritten. U vindt hier honderden kilometers aan routes over zandpaden. En in sommige gebieden mag u ‘vrij ruiteren’. Onze ruiter- en menroutes vindt u hier.

Het beheer en onderhoud van de ruiter- en menroutes in Drenthe staat onder druk. De beschikbare budgetten bij de terreinbeherende organisaties lopen namelijk terug. Vanuit een motie van Provinciale Staten Drenthe is besloten een financiële bijdrage te verlenen voor het project Hippisch Toerisme 2016-2018.

Projectinformatie

Participant(en): provincie Drenthe
Looptijd: 2016 t/m 31 december 2018

Projectupdates

Resultaten
11-11-2018

Resultaten

In diverse Drentse gebieden zijn routes gerealiseerd of in ontwikkeling en gebruikersgroepen gemobiliseerd.

Lees verder
Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.