Alle projecten

Duurzaam toerisme Nationaal Park Drentsche Aa

Het landschap in Nationaal Park Drentsche Aa ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Een oeroud landschap. Je vindt hier veel bijzondere planten en dieren. Maar ook de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar. Het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa.

De komende jaren tot en met 2023 geeft het Nationaal Park Drentsche Aa een impuls aan duurzaam toerisme binnen haar grenzen. Dit betekent het versterken van toerisme op een manier die ecologisch houdbaar, sociaal aanvaardbaar en economisch vitaal is. Er zijn plannen gemaakt en een begeleidingsgroep ingesteld met vertegenwoordigers van de belangrijkste gebiedspartijen.

De begeleidingsgroep gaat aan de slag met het verbeteren van de ontvangst en beleving van het Nationaal Park Drentsche Aa, de zichtbaarheid van het park en het gastheerschap. Hiervoor is onder andere meer samenwerking nodig tussen ondernemers (o.a. recreatie en landbouw) en organisaties in het gebied rondom gezamenlijke bestemmingsontwikkeling. Het bestaande ‘Activatieplan Nationaal Park Drentsche Aa’ en het ‘Levend Bezoekersnetwerk 2.0 Bezoekersmanagementplan’ vormen hierin belangrijke leidraden.

Nationale Parken nieuwe stijl
Het project voor duurzaam toerisme maakt onderdeel uit van het toewerken naar ‘Nationale Parken nieuwe stijl’. Dit zijn grote parken met bijzondere ecosystemen, cultuurhistorische waarden, een sterke gebiedsidentiteit en een hoge beleefbaarheid.

Voor het toewerken naar een park nieuwe stijl heeft Nationaal Park Drentsche Aa een subsidiebijdrage gekregen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en van de Provincie Drenthe. Het project duurzaam toerisme wordt bekostigd uit deze bijdrage. Recreatieschap Drenthe is de uitvoerende partij, namens de penvoerder Stichting Cultuurtoerisme Drenthe.       

Meer informatie

 

Kaart Drentsche Aa

 

 

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.