Wandelknooppunten netwerk


Recreatieschap Drenthe ontwikkelt, realiseert en onderhoudt het wandelknooppunten netwerk door heel Drenthe en de gemeente Ooststellingwerf. Bij het wandelknooppunten netwerk loop je van knooppunt naar knooppunt en kun je zelf je eigen kortere of langere wandelroute samenstellen. Zo kom je als wandelaar langs schitterende bekende en minder bekende plekjes van Drenthe. Het filmpje geeft uitleg over het wandelknooppunten netwerk.

 

In fases ontwikkelt en realiseert Recreatieschap Drenthe dit wandelknooppunten netwerk voor de Drentse gemeenten en de Friese gemeente Ooststellingwerf. Om te komen van plan tot uitvoering is een intensief proces dat Recreatieschap Drenthe samen met inwoners en grondeigenaren opstart. Dit proces duurt gemiddeld minimaal 2,5 jaar.

 

 

Hoe verloopt het proces om tot een wandelknooppunten netwerk te komen? Klik hier voor een overzicht van de te nemen stappen.

Heeft u nog vragen? Check dan hier het overzicht met veelgestelde vragen.

Netwerken die nog niet gestart zijn of nog in ontwikkeling zijn te vinden via deze link. Deze coneptnetwerken zijn de basis voor het proces dat we met de lokale bevolking ingaan en wordt aangepast aan de lokale wensen en ideeen.

Recreatieschap Drenthe

Knelpunten en uitdagingen voor het wandelnetwerk

Tijdens de ontwikkeling van het wandelnetwerk ontmoeten we veel enthousiasme. Maar ook horen we andere geluiden. Lees verder

Recreatieschap Drenthe

Vragen en Antwoorden

Heeft u vragen over het wandelnetwerk?

Lees verder

Wandelnetwerk Borger-Odoorn

In het gebied zijn twee informatieavonden gehouden.
Lees verder

Wandelnetwerk Coevorden

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Coevorden is uitgesplitst in twee fases.
Lees verder

Wandelnetwerk De Wolden

Het landschap in gemeente De Wolden is door zijn gevarieerdheid een aantrekkelijk gebied voor wandelaars. De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in De Wolden is uitgesplitst in drie fases.
Lees verder

Wandelnetwerk Emmen

De wandelroute is uitgezet in het veld in het gebied Bargerveen. Het Naturpark Bargerveen is een grensoverschrijdend natuurpark volgens Duits concept in Zuidoost-Drenthe, het Eemsland en het Grafschaft Bentheim.

Lees verder

Wandelnetwerk Meppel

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Meppel is uitgesplitst in twee fases.
Lees verder

Wandelnetwerk Midden-Drenthe

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Midden-Drenthe is uitgesplitst in twee fases.
Lees verder

Wandelnetwerk Noordenveld

Recreatieschap Drenthe is in opdracht van de gemeente Noordenveld gestart met het project 'Wandelknooppuntennetwerk Noordenveld fase 1'.

Wandelnetwerk Ooststellingwerf

Het wandelknooppunten netwerk in de Friese gemeente Ooststellingwerf is klaar.

Wandelnetwerk Westerveld

De ontwikkeling van het wandelknooppunten netwerk in de gemeente Westerveld is uitgesplitst in drie fases. In een deel van de gemeente is het netwerk al klaar; een ander deel loopt in de periode 2019 - 2021 en het laatste deel wordt nog ontwikkeld.
Lees verder

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.