Het wandelnetwerk in de gemeente De Wolden is helemaal klaar. De Wolden is de eerste gemeente in Drenthe met een gemeentedekkend netwerk. De idyllische dorpjes, de eeuwenoude essen, de bossen, heide en vennetjes vormen tezamen een prachtig decor van het wandelnetwerk.

Het wandelknooppuntennetwerk in De Wolden is uitgerold in drie fases. Het initiatief voor de realisatie van de laatste fase lag bij Johan van den Berg. Een werkgroep van vrijwilligers heeft, in overleg met de grondeigenaren en belangenorganisaties, de tracés van het netwerk bepaald. Recreatieschap Drenthe heeft de routeborden en palen geplaatst. Het wandelnetwerk is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Drenthe, gemeente De Wolden, Stichting Ruinen 1865 en Recreatieschap Drenthe.

Het lokale ommetje in Berghuizen is onderdeel van het wandelknooppunten netwerk in De Wolden.

Wil je wandelen via het knooppuntennetwerk in De Wolden? Koop dan je wandelkaart bij een van de lokale Tourist Info kantoren of plan je route hier online.

Klik hier voor de kaart van fase 1 en 2 van dit wandelnetwerk. Klik hier voor de kaart van fase 3 van dit wandelnetwerk.

 
 

 Johan v.d. Berg verkleind

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Deze website gebruikt cookies. Doorgaan betekent akkoord.